Ürünleri TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği, FSSC 22000 ve Gimdes den Helal sertifikasına sahip olan firmamız, bu standartlar çerçevesinde üretim yapıyor. Tamamen kendi bünyesinde oluşturduğu üretim sistemi ile hijyenik, doğal ve katkısız olarak ürettiği galeta ununu tüketiciler ile buluşturuyor.
“Sözbir” Helal Gıda Fuarında
Helal Gıda Fuarına özel stant ile katılacaklarını belirten Galetaş Gıda Genel Müdürü Alaattin Duran: “Uzun çalışmalar sonucunda yeni oluşturduğumuz ‘Sözbir’ markamızın ilk lansmanını 4-7 Eylül tarihlerinde İstanbul CNR Fuar merkezinde düzenlenecek 4.Helal ve Tayyib Ürünler fuarında yapacağız. Helal sertifikalı Galetaş ve Sözbir markalarımızı ziyaretçilerimiz ile buluşturacağız. Helal Gıda Sertifikalı Galetaş’ın “Golden Yellow Kaplama” ve Sözbir markamızın Galeta Ununu yeni ambalajlarında görücüye çıkaracağız. Ülkemizde Helal Gıda sertifikası konusunda en hassas kuruluşlardan biri olan Gimdes ile çalışıyoruz. Gimdes sertifikayı hak eden firmaları sürekli ve habersiz saat gözetmeden denetliyor ve kontrol ediyor. Onun için Helal Gıda Sertifikası konusunda Gimdes ile devam ediyoruz. Tüm dinler için uygun ürün üretiyoruz. Koşer Sertifikası için görüşmelerimiz devam ediyor. Tamamen katkısız ürün üretiyoruz. Türkiye’de artık helal gıda ile ilgili bilinçli tüketici grupları oluştu. Helal Gıdaya para verecek firma ve müşteri kitlesi beklenen oranda olmasa da, artık yurtiçi ve yurtdışı firmalarda bu belge isteniyor. Bazı yabancı ülke firmaları özellikle bu sertifikanın olmasını şart koşuyor. Türkiye’de helal gıda sertifikasının anlaşılması biraz daha zaman alacak. Firmalarımız da sürekli kazanma hırsı olunca aldıkları hammaddeyi çok kontrol etmiyorlar. Firmamız helal ve kaliteli gıda üretimini amaç edinerek çalıştığı için emin adımlarla ilerliyoruz.”dedi.
‘Sözbir’ Galeta Unları raflardaki yerini alacak
Galetaş Gıda Türkiye’nin en önemli gıda fuarlarından biri ile eş zamanlı düzenlenen Helal Gıda fuarında ‘Sözbir’ markasıyla yeni pazarlara açılmayı düşünüyor. İhracata önem verirken Türkiye’deki müşterilerimizi de ihmal etmiyoruz diyen Galetaş Gıda Genel Müdürü Alaattin Duran: “Yurtiçi piyasasındaki başarımızı yurtdışında da sürdürmek istiyoruz. Ancak yurtiçi pazarımızı ihmal etmeden ve müşterilerimize mağduriyet yaşatmadan dengeli bir satış taktiği izliyoruz. Kapasiteyi arttırmak için yatırım planlamaları yapıyoruz. Galeta unu ihracatımızı artırmayı planlıyoruz ama halihazırdaki yurtiçi müşterilerimizi de koruyoruz. Üretimimizin oransal olarak belli kısmını ihraç ederken iç piyasadaki müşterilerimizin ürünlerini zamanında yetiştirmeye devam edeceğiz.”dedi.
“İhracat için görüşmelerimiz devam ediyor”
14 yıl önce İzmir’de kurulan Galetaş Gıda 2019 yılına ihracat ile başladı. Farklı Avrupa ülkeleri ile ihracat konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Galetaş Gıda Genel Müdürü Alaattin Duran: “ihracata çok önem veriyoruz. Avrupa’ya ihracatımız İspanya’dan sonra önümüzdeki dönemde sürekli hale gelecek. Yurtiçi piyasasındaki başarımızı yurtdışında da gerçekleştirmek istiyoruz. Daha önceleri Almanya, Amerika Irak, İngiltere ve Azerbaycan’a dolaylı ihracatımız vardı. Ancak şimdi firma olarak doğrudan ihracata başladık. İlk ihracatımızı Avrupa’nın en batısındaki ülke olan İspanya’ya gerçekleştirdik ve bununla gurur duyuyoruz. İspanya’ya önümüzdeki dönemde daha fazla miktarda ürün göndereceğimizi umuyorum. Çünkü kalitemizi gören firmalar ve tüketiciler her zaman taleplerini artırmışlardır. Ortadoğu ülkeleri ve Amerikan firmaları ile galeta ürünlerimizin ihracatı için görüşmelerimiz devam ediyor.”dedi.
Gıdanın geri dönüşümü olmaz
Gıdanın asla geri dönüşümü olmaz diyen Alaattin Duran; “Geri dönüşüm galeta unu bayat ekmekten kızartma yolu ile yapıldığı için gıda zehirlenmelerine sebep olur ve kanser riski taşır. Bayat ekmekten geri dönüşüm galeta unu kullanılarak yapılan ve nihai tüketiciye sunulan her türlü gıda maddesi de maalesef bu risklerin taşınmasına yardımcı olur ve yapılan mamuller son kullanım ömürlerini doldurmadan yeşillenmeler, küflenmeler ve bozulmalar olur. Firmalar katkı kullanmayı maharet sanıyor ve malesef kaliteli ürün yaptıklarını sanıyorlar. Günümüzde neredeyse her evde 1-2 kanser hastası bulunuyor ve bu tür gıdalar ile 3. hasta hazırlanıyor. Ekmek buğdayın en son halidir. Artık bundan sonra sağlık açısından her türlü riski taşır. Gıdanın asla geri dönüşümü olmaz. Biz geri dönüşümsüz galeta unu üretmemize rağmen piyasada geri dönüşümlü ürün üreten firmalara ile rekabet halindeyiz. Buna bir önlem alınması gerekiyor.”dedi.
“Kalitemizden taviz vermiyoruz”
Sanayicilik bir gönül işi olduğunu belirten Galetaş Gıda Genel Müdürü Alaattin Duran sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayicilik meşakkatli bir iştir. Sanayici bu ülkenin bel kemiğidir. Kaliteli üretim ve ihracat ülkemizin kalkınmasında yegane yoldur. Biz Galetaş Gıda olarak kalitemizden taviz vermeden çalışmaya devam edeceğiz.”
“Üstün kaliteli galeta unu üretiyoruz”
Kaliteli hammadde kullanıyor ve eğitimli bir ekiple çalışıyoruz diyen Duran: “Galetaş Gıda olarak en kaliteli undan üretim yapıyoruz. Unumuzu İzmir “Hasun”dan alıyoruz. Hasun fabrikası firmamıza özel katkısız, miktar ve tonaj garantisiyle un üretiyor. Hasun Gıda Sanayi kurulduğu 1974 yılından bu yana Ege Bölgesi’nde değirmencilik sektörünün önde gelen kuruluşudur. Hasun fabrikasında el değmeden üretilen ve otomatik makinelerle el değmeden paketlenen unlar Galetaş üretim tesislerine ulaşmaktadır. Helal Gıda sertifikasına sahip olan Hasun fabrikasında üretilen unlar, mevcut laboratuvar ve deneme fırınlarında kontrol edilip üretim tesislerimize gelmektedir. Böylesine yüksek teknolojilerle donatılmış bir fabrikadan aldığımız hammadde ile biz de üstün kaliteli galeta unu üretiyoruz
‘Güneşi üstünüze doğurmayın’
Üretimde hammadde ve kaliteli ürün üretmek oldukça önemli bir konudur. Bu konuda referans firmalarımızdan Keskinoğlu Tavukçuluğun kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun ‘Kaliteli ürün yaparsanız, kaliteli müşteri bulursunuz’ ve Güneşi üstünüze doğurmayın’ sözleri benim için yol göstericidir. Kaliteli bir ürünü de ancak eğitimli, tecrübeli ve kaliteli personel ile yapabilirsiniz. Firmamızda üç gıda mühendisi çalışıyor 3 gıda mühendisinden 2 si yüksek lisanslarını bitirerek Yüksek Gıda mühendisi ünvanını almıştır ve kalitemiz yüksek gıda mühendisleri kontrolü altındadır. Deneyimli mühendislerle çalışmak ürün kalitemizi de artırıyor.”şeklinde konuştu.