Uzman Gıda Kontrol Laboratuvarı faaliyete başladığı günden itibaren “Zamanında, doğru, dürüst ve güvenilir hizmet” vermeyi kendisine ilke edindi. Sahip olduğu imkan ve donanımını alanındaki etkin ve yetkin personelleri ile birleştirerek müşterilerinin hizmet beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışıyor.
Bilimsel teknolojileri kullanıyor
Gelişen Gıda Sanayi içinde, analiz çeşitliliğini en güvenilir şekilde artırmak ve analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır diyen Uzman Gıda Kontrol Laboratuvarı Genel Müdürü Seyfettin Parıldar; “Sonuçların güvenilirliğini sağlamak ve müşterilerimize daha kaliteli hizmet verebilmek için 2010 yılında TÜRKAK’tan TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite olduk. Akreditasyon kapsamımız her yıl yapılan kapsam genişletme çalışmaları ile 200 adet analize ulaşmıştır. Çalışmalarında güvenilir ve doğru sonuçları en hızlı şekilde verebilmek ve hizmet kalitesinde hedeflediği standardizasyonu sağlayabilmek için en üst düzeyde bilimsel teknolojileri kullanıyoruz. Mesleki uzmanlık ve sürekli gelişim bilinci ile eğitim almak ve vermek, yeterlilik testlerine katılmak, sektöre katkı sağlamak için profesyonel anlayış çerçevesinde ekip çalışmasına olan inancımız ve istikrarla büyüyen başarımız ile etkin hizmetler sunuyoruz.
Ücretsiz analiz ve cihaz eğitimleri veriyor
Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Meslek odaları ile işbirliği içinde oda üyelerine ücretsiz analiz ve cihaz eğitimleri vermekte olduklarını söyleyen Seyfettin Parıldar; “Yıllarını bu konuya vermiş, kamu ve özel sektördeki benzer kurumlarda görev yapmış deneyimli teknik elemanlarımız ve dinamik kadromuz ile laboratuar hizmetlerinin yanı sıra Laboratuar Kurulum Danışmanlığı, Akreditasyon Danışmanlığı, Analiz Metodu Geliştirme hizmetlerini de veriyoruz. Laboratuvarımız Gafta Yeterlik testlerinden elde edilen başarılı sonuçlara istinaden 2012 yılından itibaren Tahıl, Tahıl Ürünleri ve Yemlerde GAFTA (The Grain and Feed Trade Association Analysts Scheme, London) tarafından yetkilendirilmiştir. 2011 yılından bu yana, TSE tarafından deney hizmeti alınabilecek laboratuvar kriterlerine ve diğer ilgili TSE mevzuatına göre denetlenerek, taşeron laboratuvar olarak deneyleri yapmaya yeterli bulunduğu onaylanmıştır.”şeklinde konuştu.
Uzman Laboratuvarın faaliyet kapsamında gıda, gıda katkı, yem, yem katkı ürünleri, su ürünleri, gıda ile temas eden ambalaj ürünleri ve insan tüketimine sunulan gıdanın üretimi, hazırlanması veya muameleye tabi tutulması sırasında kullanılan sular bulunmakta olup, analizler ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir.Uzman Laboratuvar; Numune Kabul ve Raporlama, Fiziksel Analiz Laboratuvarı, Kimyasal Analiz Laboratuvarı, Enstrümental Analizler, Yaş kimya analizleri, Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı, Biyoteknoloji Analiz Laboratuvarı ve İdari ve Mali İşler Birimi olarak 6 ana birimden oluşmaktadır.