Kariyer günleri kapsamında konuşmacı olarak davet edilen Galetaş Gıda Genel Müdürü Alaattin Duran, kaliteli, hijyenik ve insan sağlığına zarar vermeyen galeta ununun nasıl üretilmesi gerektiğini öğrencilere ve katılan bilim insanlarına anlattı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü öğrencilerinin dikkatle dinlediği iş adamı Alaattin Duran Galetaş Gıda’nın kuruluşu ve galeta unu üretiminin bugüne kadar olan sürecini ve iş tecrübelerini paylaştı. Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Yüceer koordinatörlüğünde düzenlenen Kariyer Günlerinde öğrenciler konuşmacıları dikkatle dinlediler.
Gıdanın geri dönüşümü olmaz
Konferansta gıdanın geri dönüşümü olmayacağını söyleyen Alaattin Duran; “Geri dönüşüm galeta unu bayat ekmekten kızartma yolu ile yapıldığı için gıda zehirlenmelerine sebep olur ve kanser riski taşır. Bayat ekmekten geri dönüşüm galeta unu kullanılarak yapılan ve nihai tüketiciye sunulan her türlü gıda maddesi de maalesef bu risklerin taşınmasına yardımcı olur ve yapılan mamuller son kullanım ömürlerini doldurmadan yeşillenmeler, küflenmeler ve bozulmalar olur. Firmalar katkı kullanmayı maharet sanıyor ve malesef kaliteli ürün yaptıklarını sanıyorlar. Günümüzde neredeyse her evde 1-2 kanser hastası bulunuyor ve bu tür gıdalar ile 3. hasta hazırlanıyor. Ekmek buğdayın en son halidir. Artık bundan sonra sağlık açısından her türlü riski taşır. Gıdanın asla geri dönüşümü olmaz. Biz geri dönüşümsüz galeta unu üretmemize rağmen piyasada geri dönüşümlü ürün üreten firmalara ile rekabet halindeyiz. Buna bir önlem alınması gerekiyor.”dedi.
Gıda Mühendisleri gözetiminde üretilen Galetaş Gıda’nın ürünleri, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği, FSSC 22000 ve Gimdes den Helal sertifikasına sahip ve firma, bu standartlar çerçevesinde üretim yapıyor. Tamamen kendi bünyesinde oluşturduğu üretim sistemi ile hijyenik, doğal ve katkısız olarak ürettiği galeta ununu tüketiciler ile buluşturuyor. Kariyer günleri sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.